5. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti Vršac

Premijerka Ana Brnabić ponovo posetila Vršac i manifestaciju „Grožbjebal“

https://www.youtube.com/watch?v=-HKZZwf6YN8

Premijerka Ana Brnabić zatvorila je „61. Dane berbe grožđa“ u Vršcu. Ovu posetu iskoristila je kako bi razgovarala sa gradonačelnicom, Draganom Mitrović,  o budućim projektima

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boravila je u poseti Vršcu povodom 61. po redu manifestacije „Dani berbe grožđa“ i tom prilikom najavila nova ulaganja u tom kraju, posebno kada je reč o vinogradarstvu. Premijerka je sa gradonačelnicom Vršca Draganom Mitrović svoju posetu počela obilaskom gradskog trga. Obilazeći štandove sa vinom i u razgovoru sa lokalnim proizvođačima ocenila je da su preduzetnici u ovom gradu mahom mladi ljudi do 30 godina, što je pohvalno. Upravo iz roga razloga Ana Brnabić je rekla da Vlada Srbije želi da im u svakom pogledu pomogne. Predsednica Vlade Ana Brnabić drugi put za godinu dana boravi u Vršcu.

 

U Gradskoj kući u Vršcu održan je sastanak na kome su premijerka i gradonačelnica razgovarale o budućim projektima koji su bitni za dalji razvoj grada. Razgovaralo se od infrastrukturnih ulaganja do turističkog potencijala grada. Dva projekta koja će Vlada raditi u saradnji sa gradom su Opšta bolnica i Poljoprivredna škola. Ovo je primer kako će se u budućnosti sve više ulagati u zdravstvo, mlade i  obrazovanje.

Južni Banat koji je nekada davno zbog nemara bivše vlasti bio zapušten potpuno sada je u jednom novom privrednom zamajcu. To potvrđuje i otvaranje fabrike „ZF“ u Pančevu. I to nije sve rekla je Ana Brnabić, najavljujući nove projekte koji će doprineti smanjenju nezaposlenost i napretku Južnog Banata.

Vlada Srbije fokusirana je na pomoć malim i srednjim preduzećima, rekla je Ana Brnabić, zaključujući da je Vršac veoma napredovao na tom polju, i da je još važnije to što više mladih želi da se oproba u biznisu.

 

 

Related posts

Školice sporta za sve predškolce u Vršcu

Nikoleta Dragaš

Svetsko zlato Slavku Stanišiću

Nikoleta Dragaš

Zimski red vožnje od prvog septembra

Sara Bosnjakovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija