31. maja 2020.
Radio televizija Pančevo
Vesti Vršac

Delegacija SAD-a u poseti Vršcu

https://www.youtube.com/watch?v=mdhLIpLBL2A

 

Delegacija Sjedinjenih Američkih država posetila je grad Vršac. Tom prilikom ambasador SAD-a Kajl Skot sa gradonačelnicom Draganom Mitović razgovarao je o potencijalima Vršca i kao i načinu da se privuče što više investitora.

Kajl Skot, priliom posete Vršcu otvorio je izložbu Malvin Hofmen, umetnice koja je uticala na istoriju srpske i američke države. Skot je posetio i Udruženje šahista, jer kako je istakao, Bora Kostić, poznazi vršački šahista,  je tri godine bio na turneji u Americi.

Ovom prilikom ambasadoru su predočeni industrijski i privredni potencijali ovog južnobanatskog grada. U prvi plan stavljen je privredni ambijent i šta je to lokalna samouprava učinila da ga poboljša i kako da privuče nove investicije.

Gradonačelnica Grada Vršca Dragana Mitrović podsetila je da se u osnovnim i srednjim školama u Vršcu održava nastava na srpskom i rumunskom jeziku. A na Učiteljskom fakultetu nastava se odvija na romskom jeziku.

Na sastanku je bilo reči i o raznim programima kajima bi se uticalo na razvoj Vršca. Kanalizacija, obnova bolnice, program vodo stanica i pumpa su ssamo od nekih o kojima je bilo reči. Cilj programa, kako je rekao Skot, je da Srbija postigne svoj maksimum i da što pre uđe u Evropsku uniju.

Related posts

„Ethno.com“ u subotu i nedelju

Luka Tesanovic

Vučićeva poruka podrške Si Đinpingu povodom protesta na Tajvanu

Nikoleta Dragaš

Vučić sa potpredsednikom „Rosatoma“

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija